• Eddy Nelissen

Ik weet het even niet meer

Bijgewerkt: 27 mei 2020

Heb jij dat ook wel eens? Dat je het gewoon even niet meer weet?

Van die momenten dat je: • op 1 of andere manier vasthangt • aan alles twijfelt • niet vooruit te branden bent • doelloos voor je uit zit te staren • er gewoon de fut niet voor hebt. Dan ben je niet de enige. Ik heb er zelf ook wel eens last van. Dat kan met van alles te maken hebben: je werk, je relatie, je familie of vrienden, een vervelende gebeurtenis. Zaken waar je geen vat op hebt. Vervelende dingen waar je gewoon niet op zit te wachten. En als je dan niet oppast…. zuigt het je leeg, vreet het je op.

Te lang, te veel, te diep

Dat is mij heel wat jaren geleden overkomen. Het was een combinatie van het al een hele tijd niet meer weten, stress op het werk, constant spinnenwebben in mijn hoofd bouwen, niet luisteren naar de talloze signalen die mijn lichaam gaf en gewoon stug doorgaan. Te lang, te veel, te diep. En toen kwam de man met de hamer …. BAM! Over & uit. Burn-out. Depressieve gevoelens, opgefikt, uitgebrand, naar de klote. Ik heb anderhalf jaar in de lappenmand gelegen. Want als je eenmaal los moet laten, zak je verder weg dan je ooit geweest bent. Geen pretje. Hoewel....

Tijd voor mezelf

Ik maakte nu eindelijk tijd voor mezelf. Het begon met heel veel slapen. Dat was nodig na een lange periode van roofbouw plegen op mezelf. Toen ik na een paar weken uitgeslapen was, ben ik leuke dingen gaan doen: • wandelen • lezen • koken • drummen

En waar ik echt van kon genieten, was gewoon op bed gaan liggen en aan niets denken. Althans dat probeerde ik. In het begin was dat nog niet zo makkelijk. Door op mijn ademhaling te letten, ging dat op een gegeven moment veel beter. En zo was ik dus aan het mediteren.

Daarnaast hebben een aantal goede professionals me begeleid in het hele proces. In een volgend blog zal ik meer vertellen over deze periode. En hoe ik met vallen en opstaan toch weer boven Jan ben gekomen.

Het hoeft niet zo ver te komen!

Gelukkig hoeft het allemaal niet zo ver te komen. Ik heb er wel veel van geleerd. Als ik het nu gewoon even niet meer weet dan heb ik allerlei manieren om dat gevoel om te buigen. Wandelen, lezen, koken en drummen doe ik nog steeds heel graag. Mindfulness is nu een way of life. De dingen die ik doe, doe ik met aandacht. Althans dat probeer ik. Soms lukt het niet, maar meestal wel. Daardoor leef ik ook bewuster. Ik eet biologisch en nuttig weinig vlees of vis. Ik ga 2 keer per week naar yoga. Probeer zo veel mogelijk te lachen. En ga goed om met de medebewoners van onze mooie planeet. Dit alles sterkt mij in mijn vertrouwen dat alles goed is zoals het is. Zonder dalen geen pieken, zonder pieken geen dalen. Het kan niet altijd mee zitten in het leven. Je hebt tegenslagen nodig om te kunnen groeien. Als alles maar van een leien dakje zou gaan, zou er ook geen bal aan zijn.

En als je het echt niet meer weet

Als je het gevoel hebt dat je het echt niet meer weet of te lang in de put zit. Neem dan actie en schakel hulp in. Praat erover met iemand die je vertrouwt. Raadpleeg je huisarts. Of ga naar een kundige professional, zoals een psycholoog of energetisch coach bij jou in de buurt. Blijf er niet mee lopen. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om eruit te komen. En ik kan het weten. Ik wens je veel levensvreugde toe.6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Slapen